ARCHITECTEN

WIJ BRENGEN EEN GEVEL TOT LEVEN

Het glazen systeem van Balco benadrukt het karakter van een woning en maakt het leefmilieu aantrekkelijker. In de handen van een bekwame architect worden de balkonsystemen een belangrijk onderdeel van de architectuur, waarbij het glas bijdraagt aan een beter contact met de buitenwereld. Door onze jarenlange ervaring begrijpen we de wensen van architecten en kunnen we hun ideeën vertalen in functionele, elegante systemen die van het balkon een belangrijk onderdeel van de woonomgeving maken. Dit geldt zowel voor renovaties als voor nieuwbouw.

VAN IDEE NAAR WERKELIJKHEID

Het is niet eenvoudig om een aantrekkelijke en functionele beglazing te ontwikkelen. Elke situatie is weer anders en vraagt om andere vormen van inspiratie. Als flexibele en innovatieve leverancier staan we daarom graag open voor de ideeën en suggesties van architecten en partners. Ook in organisatorisch opzicht zijn we u graag van dienst, bijvoorbeeld bij het aanvragen van bouwvergunningen en het houden van presentaties. Onze ervaren projectmanagers en ontwerpers zijn uitstekend op de hoogte van de regels en voorschriften in de verschillende landen waar we werkzaam zijn.

Lees meer over het proces – Balco’s kant-en-klare projecten.

VEEL MOGELIJKHEDEN

Elk project is uniek, want de oplossingen moeten aansluiten bij de specifieke eigenschappen van een gebouw. Het glazen balkonsysteem van Balco biedt veel mogelijkheden voor vormgeving, afwatering, balustrades, glas, kleur en materiaal. Dankzij al die verschillende systemen en opties kunnen architecten snel hun ideeën verwezenlijken. Balco beschikt ook over diverse patenten, waardoor u bent verzekerd van een uniek systeem.

Lees meer over onze verschillende glazen balkonsystemen, kleuren, glas en extra opties.

Op onze constructieafdeling krijgt u hulp bij uw bouwtekeningen, berekeningen en andere zaken die relevant zijn voor uw werk.

ARCHITECTURAL ADVISOR

Bij Balco hebben we een fulltime Architectural Advisor in dienst die fungeert als tussenpersoon tussen architecten, projectmanagers, verkopers en klanten. Naast een gedegen kennis van alle systemen van Balco verzorgt onze Architectural Advisor realistische 3D-visualisaties van lopende projecten. Voor ons is visualisatie belangrijk voor het vaststellen van de juiste oplossing. De architect en de klant krijgen zo een duidelijk beeld van het eindresultaat en het creëert een gemeenschappelijk uitgangspunt voor het project.

ZONDIAGRAM

Bij het ontwerpen van balkons is de lichtinval van essentieel belang. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan beglazing uw balkon en appartement lichter maken. De ligging van het balkon, de hoek en het materiaal zijn daarbij bepalend. Met dit soort kennis kunnen we in belangrijke mate bijdragen aan uw projecten. Een van onze Deense partners, de architect Finn Ørstrup, ontwikkelde een zogenaamd zondiagram om vast te leggen hoe het licht op verschillende tijdstippen en in verschillende jaargetijden valt. Het zondiagram helpt hem om de balkons de proporties en vormen te geven die nodig zijn voor het gewenste licht.