Menu

Taal

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Baanbrekende opdracht – VvE Mozartflat in Tilburg

Voor de renovatie van een flat met 256 appartementen in Tilburg, heeft de vereniging van eigenaren ‘VvE Mozartflat’ Balco gecontracteerd voor het ontwerpen en bouwen van een revolutionaire klimaatgevel. Het project wordt het eerste in zijn soort in Nederland en heeft een aanzienlijke subsidie ​​van ruim 2 miljoen euro van de gemeente Tilburg toegewezen gekregen als onderdeel van Proeftuin Aardgasvrije Wijken. Naast de gemeentelijke subsidie wordt een groot deel van de totaalkosten gefinancierd door het Nationaal Warmtefonds: te weten 6,4 miljoen euro.

De zestien verdiepingen tellende Mozartflat in het noorden van Tilburg ondergaat een ingrijpende renovatie met aandacht voor energiebesparing en duurzaamheid – alle 256 woningen gaan ‘van het gas af’. Enkele consoles van de balkons worden hersteld en daarna verbeterd met een klimaatgeveloplossing: de Balco Clima Wall balkonbeglazing. Daardoor zijn de balkons langer in het voorjaar en najaar te gebruiken, wat een enorme vooruitgang is in wooncomfort, maar ook een flinke bijdrage aan verlaging van de onderhoudskosten en energielasten met zich mee brengt. Daarnaast wordt het gebouw voorzien van nieuwe ramen, gevelisolatie en zonnepanelen. De werkzaamheden starten in het derde kwartaal van 2020 en worden in 2021 afgerond.

De Balco Clima Wall maakt integraal onderdeel uit van het grootschalige renovatieproject en de verbetering op het gebied van duurzaamheid. Hierdoor wordt het project gezien als een mooie eerste stap en het eerste succes van de innovatieve proeftuin in Tilburg.

Cor Domenie namens het bestuur van de VvE Mozartflat: “Balco heeft met ons meegedacht vanaf het eerste moment dat we aan een klimaatgevel voor het gebouw dachten. Van informeren van eigenaren, overtuigen vergunningverleners tot het ontwikkelen van praktische oplossingen. Dat heeft ons, ver voordat er sprake was van een opdracht, goed geholpen bij de planvoorbereiding en besluitvorming. Daarom zijn ze voor ons de enige logische keuze om verder mee samen te werken”

Kenneth Lundahl, CEO van Balco AB: ‘De Mozartflat-order is het nieuwste baanbrekende contract voor Balco in Nederland. De Balco-methode, die zo goed wordt erkend in onze kernmarkten in Scandinavië, kent een golf van belangstelling in Nederland. Steeds meer verenigingen van eigenaren en woningcorporaties erkennen de voordelen van onze Balco-oplossingen.