Menu

Taal

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Balco als beste betonplaten voor balkons beoordeeld

In 2018 kregen de betonplaten van Balco de beste beoordeling van de Zweedse ‘Bouwproducten Beoordeling’ een vereniging opgezet door de grote bouwbedrijven en vastgoedeigenaren in Zweden die onder andere een systeem bezit voor beoordeling van bouwmaterialen.

De reden is dat Balco voortdurend streeft naar de hoogste kwaliteit. Het duurzame Balco productieproces is nauwgezet gepland en doordacht. Milieuvragen vormen ook een belangrijk deel van ons werk en we zijn erg trots op onze ISO certificeringen (SO 9001 en ISO 14001).

De balkonplaten worden in Balco’s eigen fabriek in het Smålandse Växjö, gemaakt. Dit betekent dat we de kwaliteit van de balkonplaten onder heel andere omstandigheden kunnen verzekeren dan wanneer ze op de bouwplaats worden gemaakt. Behalve de interne controles die worden uitgevoerd, zorgen we ook dat onafhankelijke partijen de producten beoordelen uitvoeren, om te garanderen dat we een hoge standaard houden.

‘Bouwproducten Beoordeling’ is één van die partijen die de producten van Balco beoordeelt. Zij zijn een financieel onafhankelijke vereniging die o.a. ernaar streeft om te zorgen dat de producten die in de huidige bouwindustrie gebruikt worden, geen schadelijke chemicaliën bevatten. Ze willen ook zien dat bedrijven een sociaal duurzaam perspectief in hun productie bedenken.