Menu

Taal

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Balco balkonbeglazing verhoogt woningwaarde met €12.500

Onderhoud en renovatie van een woning, dat doet men natuurlijk in eerste instantie om zelf prettiger te wonen. Toch kan het verbeteren van een flatgebouw en de appartementen een aanzienlijk verschil maken bij het eventuele verkopen van een woning. Voor beleggers stijgt tevens de boekwaarde en huurwaarde van een gerenoveerde woning.

Balco vroeg MVGM Vastgoedtaxaties naar een inschatting van de verwachte meerwaarde van een gevel renovatie door middel van een balkonvergroting met Balco balkonbeglazing. Het gaat om een galerijflat in de omgeving van Rotterdam.

‘’Doordat het gebouw een moderne uitstraling krijgt, de balkons vergroot worden en de energetische waarde van het toevoegen van de gesloten balkons toeneemt, is een zekere meerwaarde voor de huur- en leegwaarde van de appartementen te verwachten. Uw vraag richt zich op de meerwaarde in de leegwaarde van de individuele appartementen. Aangezien er niet direct vergelijkbare gerenoveerde wooncomplexen als referentie voorhanden zijn, is het voor ons lastig om deze balkon renovatie te kwantificeren. Wij verwachten echter dat de combinatie van de moderne uitstraling van het gebouw als geheel, het vergoten van het balkon en de energetische verbeterslag een meerwaarde op de leegwaarden kan geven tussen de € 10.000,- en € 12.500,- per woning afhankelijk van het type en grootte van het appartement’’.

Wenst u het complete rapport van MVGM Vastgoedtaxaties te ontvangen? Of wilt u weten wat een Balco balkonbeglazing voor de waarde van uw appartement zou kunnen betekenen? Richard Matchett van Balco staat u graag te woord en is bereikbaar via 030-3078100 of richard.matchett@balco.nl