Menu

Taal

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Balco balkons bij transformatieproject Huize Nijevelt

Huize Nijevelt, een voormalig verzorgingshuis in De Meern, wordt getransformeerd tot 33 één- en tweekamerappartementen. In opdracht van woningcorporatie GroenWest voert aannemer Hemubo de grootschalige renovatie uit en schakelde daarbij Balco in voor de balkons.Balco AB gaat de balkons leveren aan Hemubo voor een bijzondere transformatieproject – Huize Nijevelt in De Meern.

Bijzondere nieuwe woonvorm
Het is een bijzonder project, alleen al vanwege de nieuwe invulling van het gebouw. Na de transformatie voldoet het gebouw aan de huidige eisen en is het geschikt als gemengd wonen complex. Daarbij zijn de inclusieve woonvorm en een groot maatschappelijk draagvlak belangrijke succesfactoren bij de stap naar verdere verzelfstandiging van een deel van de nieuwe bewoners. Het gebouw huisvest straks mensen uit de maatschappelijke opvang van het Leger des Heils in combinatie met bewoners die er voor kiezen een goede buur te zijn. Daarbij is het vanzelfsprekend om naar elkaar om te kijken en elkaar te helpen. De ambulante begeleiding blijft in handen van het Leger des Heils.

Balco ontzorgt van A tot Z
Vanwege kennis en ervaring op het gebied van transformaties en constructies, die van groot belang zijn voor de aannemer Hemubo binnen dit project, is er gekozen voor Balco. Ook de mogelijkheden in betaalbare balkonoplossingen speelde een grote rol bij deze keuze.

Aan de hand van de constructie en de wensen en eisen, heeft Balco enkele ontwerpvarianten gemaakt voor de balkons. Deze zijn besproken met aannemer en Welstand. Het standaard balkonsysteem van Balco met prefab betonplaten en een stalen hekwerk bleek de eenvoudige en betaalbare balkonoplossing voor Huize Nijevelt.

Balco begeleidt het project van A tot Z en ontzorgt de aannemer op het gebied van ontwerp en engineering. Zo zijn constructieve uitdagingen met de kanaalplaatafvoer door juiste engineering afgevangen en kon een prijstechnisch interessante oplossing worden geboden. Het Balco ontwerp werd ingediend als onderdeel van de aanvraag omgevingsvergunning.

Een prettige samenwerking tussen opdrachtgever GroenWest, aannemer Hemubo en Balco voor de balkonsystemen, leidt tot een prachtig eindresultaat. Balco wenst de bewoners veel woongenot toe in dit mooie gemengd wonen complex.

Benieuwd naar al onze prefab balkonoplossingen?
Of neem contact op met Job Hessel via job.hessel@balco.nl of bel 0630131384