Menu

Taal

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Balco lichtgewicht prefab balkons

Door de ontwikkeling in duurzaam en circulair bouwen in Nederland, zien we een toename in het gebruik van CLT-constructies in gebouwen. CLT, oftewel het werken met Cross Laminated Timber voor constructies, neemt een enorme vlucht. We constateren dat opdrachtgevers steeds vaker kiezen voor een duurzame constructie en daarbij een passende oplossing voor balkons zoeken.

Het bouwen met hout zit in ons DNA, aangezien Balco haar oorsprong in Zweden vindt. Doordat daar al veel meer met hout gebouwd wordt, hebben wij veel kennis en ervaring op dat gebied. Combineer dat met onze expertise op het gebied van prefab balkonsystemen en het is logisch dat Balco ook voor deze toenemende vraag een passend antwoord kan bieden.

Inspelen op de vraag vanuit de markt

Balco ontwikkelt een nieuw lichtgewicht prefab balkon dat uitermate geschikt is voor nieuwbouw, circulair en steigerloos bouwen. Ideaal voor projecten waar met CLT-constructies wordt gewerkt. Om nóg beter aan te kunnen sluiten bij de vraag vanuit de markt, zijn er momenteel verschillende gesprekken gaande bij meerdere CLT-partijen in Nederland. Balco ontwikkelt bij voorkeur samen met aannemers en constructeurs en denkt graag mee, zowel op het gebied van product als project. Zo ontstaan er passende maatwerk ontwerpen voor balkons.

Voordelen van Balco lichtgewicht prefab balkonsysteem

Door het lichte gewicht zijn de prefab Balco balkons uitermate geschikt voor CLT-constructies en houtskeletbouw. Omdat het Balco balkonsysteem achteraf wordt gemonteerd, kan deze aan het einde van de levensduur van een gebouw weer gedemonteerd worden. Daarmee sluit het goed aan bij de gedachte van circulair bouwen. Met de ontwikkeling van een lichtgewicht prefab balkonoplossing en constructiesysteem dat uitermate geschikt is voor de CLT-wereld, biedt Balco een passende oplossing voor duurzaam en circulair bouwen.

Wil je meer informatie over de Balco balkons voor CLT-constructies en houtskeletbouw? Neem dan contact op met Job Hessel via job.hessel@balco.nl of bel 0630131384

Benieuwd naar al onze prefab balkonoplossingen?


Hoogwaardige prefab balkonsystemen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie

Balco is de marktleider in Europa voor balkons en balkonbeglazing. Het balkon als energiebron? Balco biedt een oplossing! Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Balco is actief in verschillende landen in Europa. Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing
Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing

Innovatieve balkonsystemen, balkonbeglazing en galerijbeglazing

Als gespecialiseerde leverancier binnen de balkonbranche ontwerpt, produceert en monteert Balco innovatieve balkonsystemen en balkonbeglazing. We zijn marktleider in Europa op het gebied van balkons voor grootschalige renovatie-, transformatie- en verduurzamingsprojecten. Daarnaast zijn al onze balkonsystemen zeer geschikt voor nieuwbouw.

Als betrouwbare partner van woningcorporaties, aannemingsbedrijven en architecten, kijken we naar budget, gestelde eisen en kwaliteit en nemen de esthetische wensen van de architect mee in het totaalproces. Zo biedt Balco voor elk project een passend advies.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Lees hier meer over de voordelen van balkonbeglazing. Lees hier meer over de voordelen van galerijbeglazing.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Krijg doorlopend informatie over onze producten en oplossingen voor verenigingen van eigenaren, gemeentelijke woningcorporaties, particuliere eigenaren, architecten en bouwers.