Menu

Taal

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Balco lichtgewicht prefab balkons

Door de ontwikkeling in duurzaam en circulair bouwen in Nederland, zien we een toename in het gebruik van CLT-constructies in gebouwen. CLT, oftewel het werken met Cross Laminated Timber voor constructies, neemt een enorme vlucht. We constateren dat opdrachtgevers steeds vaker kiezen voor een duurzame constructie en daarbij een passende oplossing voor balkons zoeken.

Het bouwen met hout zit in ons DNA, aangezien Balco haar oorsprong in Zweden vindt. Doordat daar al veel meer met hout gebouwd wordt, hebben wij veel kennis en ervaring op dat gebied. Combineer dat met onze expertise op het gebied van prefab balkonsystemen en het is logisch dat Balco ook voor deze toenemende vraag een passend antwoord kan bieden.

Inspelen op de vraag vanuit de markt
Balco ontwikkelt een nieuw lichtgewicht prefab balkon dat uitermate geschikt is voor nieuwbouw, circulair en steigerloos bouwen. Ideaal voor projecten waar met CLT-constructies wordt gewerkt. Om nóg beter aan te kunnen sluiten bij de vraag vanuit de markt, zijn er momenteel verschillende gesprekken gaande bij meerdere CLT-partijen in Nederland. Balco ontwikkelt bij voorkeur samen met aannemers en constructeurs en denkt graag mee, zowel op het gebied van product als project. Zo ontstaan er passende maatwerk ontwerpen voor balkons.

Voordelen van lichtgewicht prefab balkonsysteem
Door het lichte gewicht zijn de prefab Balco balkons uitermate geschikt voor CLT-constructies en houtskeletbouw. Omdat het Balco balkonsysteem achteraf wordt gemonteerd, kan deze aan het einde van de levensduur van een gebouw weer gedemonteerd worden. Daarmee sluit het goed aan bij de gedachte van circulair bouwen. Met de ontwikkeling van een lichtgewicht prefab balkonoplossing en constructiesysteem dat uitermate geschikt is voor de CLT-wereld, biedt Balco een passende oplossing voor duurzaam en circulair bouwen.

Wil je meer informatie over de Balco balkons voor CLT-constructies en houtskeletbouw? Neem dan contact op met Job Hessel via job.hessel@balco.nl of bel 0630131384

Benieuwd naar al onze prefab balkonoplossingen?