Menu

Taal:

Energiebesparing en thermisch gedrag van een Balco glazen balkon

Balco Groep heeft een balkonoplossing ontwikkeld waarmee bestaande balkons kunnen worden afgesloten. In dit project is onderzoek gedaan door Joop Neinders (ir.) Ingenieursbureau ter Horst (IBTH B.V.) naar de energiebesparing en de invloed van de balkonafsluiting op het comfort.

Uitkomsten van het onderzoek zijn:

* Het plaatsen van een Balcobalkon heeft op alle windrichtingen een groter besparingseffect dan het plaatsen van HR++ glas.

* Het besparingseffect van een afgesloten balkon (Balcobalkon) is afhankelijk van de bestaande gebouwschil en de oriëntatie van het balkon.

* Hoe slechter de schil hoe meer besparing.

* Hoe meer zoninstraling op het balkon hoe meer besparing.

* Een maximum besparing van 39% is haalbaar bij een op zuiden gerichte slechte gebouwschil.

* Ook bij een moderne schil (>2010) is een besparing van 11 tot 19% haalbaar.

* Het plaatsen van een Balcobalkon leidt tot een aanzienlijke stijging van het wooncomfort door een hogere gemiddelde temperatuur op het balkon en door het elimineren van de invloed van de wind. Gemiddeld over stookseizoen lag de temperatuur op het balkon 4,3°C hoger dan de buitentemperatuur.

* Het aantal uren dat de temperatuur op het balkon hoger is dan 19°C stijgt van 819 naar 2453 uur per jaar wat een direct meetbare toename van het comfort op het balkon is.

* Het besparingseffect is afhankelijk van het bewonersgedrag. In de analyse is aangenomen dat bewoners de schuiframen openen indien het warmer wordt dan 20°C op het balkon.

Een kopie van het onderzoek en rapport is beschikbaar op balco.nl/over-balco


Hoogwaardige prefab balkonsystemen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie

Balco is de marktleider in Europa voor balkons en balkonbeglazing. Het balkon als energiebron? Balco biedt een oplossing! Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Balco is actief in verschillende landen in Europa. Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing
Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing

Innovatieve balkonsystemen, balkonbeglazing en galerijbeglazing

Als gespecialiseerde leverancier binnen de balkonbranche ontwerpt, produceert en monteert Balco innovatieve balkonsystemen en balkonbeglazing. We zijn marktleider in Europa op het gebied van balkons voor grootschalige renovatie-, transformatie- en verduurzamingsprojecten. Daarnaast zijn al onze balkonsystemen zeer geschikt voor nieuwbouw.

Als betrouwbare partner van woningcorporaties, aannemingsbedrijven en architecten, kijken we naar budget, gestelde eisen en kwaliteit en nemen de esthetische wensen van de architect mee in het totaalproces. Zo biedt Balco voor elk project een passend advies.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Lees hier meer over de voordelen van balkonbeglazing. Lees hier meer over de voordelen van galerijbeglazing.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Krijg doorlopend informatie over onze producten en oplossingen voor verenigingen van eigenaren, gemeentelijke woningcorporaties, particuliere eigenaren, architecten en bouwers.