Menu

Taal

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Het Balco-proces; optimale begeleiding van ontwerp tot realisatie

Prefab balkonsystemen voor renovatie, transformatie en nieuwbouw zijn onze ’core business’. Wij bieden jou een totaaloplossing in de breedste zin van het woord: van advies naar schetsontwerp, van visualisatie naar productie, van levering tot en met montage. En natuurlijk in álle stappen van dit proces krijg je de beste begeleiding.

We nemen je graag mee in ons proces om je te laten zien hoe wij samen met onze opdrachtgevers tot de meest optimale duurzame oplossing komen.

Het Balco-proces: Stap 1) Advies

Wij adviseren je welk Balco-systeem het best past bij het gebouw (bouwkundig), bij de omgeving (architectonisch), qua exploitatie (economisch) en de toekomst (duurzaamheid). Binnen ‘no time’ bieden we een begroting en een ontwerp met een digitale visualisatie van de beoogde balkonoplossing. Zowel van het resultaat aan de buitenzijde, als aan de binnenkant. Zo krijgen architect, bouwer én bewoner direct inzicht in het eindresultaat, zowel esthetisch als functioneel en worden de ideeën getransformeerd tot een haalbare realisatie van de balkonoplossing.

Het Balco-proces: Stap 2) Ontwerp door bouwkundig constructief ingenieurs

Elk gebouw en elk Balco-project is uniek. Ons vakkundige team van bouwkundige en constructieve ingenieurs zorgen samen met lokale partners voor een grondig bouwkundig onderzoek van het gebouw. Samen met de beschikbare tekeningen wordt een nauwkeurige constructie ontworpen afhankelijk van het beoogde ontwerp en de mogelijkheden van het pand. De complete constructie en de balkons worden tot in de kleinste details in 3D getekend. Wij helpen ook mee met de aanvraag voor de bouwvergunning en leveren daarvoor de benodigde tekeningen aan.

Het Balco-proces: Stap 3) Productie

De goedgekeurde ontwerp- en constructietekeningen vormen de basis van ons productieproces. In onze fabrieken in Zweden en Polen worden alle elementen voor het project gefabriceerd: de stalen constructies, balkon- en galerijvloeren, balustrades en beglazingen. Ons productieproces is gecertificeerd volgens ISO 9001, ISO 14001 en ISO 3834-2 en wordt gecombineerd met efficiënte planning, moderne machines en behulpzame Balco-medewerkers.

Het Balco-proces: Stap 4) Bewonerscommunicatie, levering en montage

Bewoners staan centraal bij een renovatieproject. Wij zorgen bij elk project voor een bewonersbijeenkomst, bewonersboekjes en tijdens de bouw voor reguliere nieuwsbrieven over de voortgang van de werkzaamheden.

Alle elementen worden in de fabriek per woning, en/of portiek samengesteld en het betreffende bouwpakket wordt vervolgens op basis van de montageplanning op de bouw afgeleverd. Bij renovatie is het vaak zo dat de oude balkons en handregels al gedemonteerd zijn, zodat ze geen belemmering vormen bij het renovatie- of transformatieproces van het gebouw. Daarna worden de Balco balkons door gespecialiseerde installateurs gemonteerd volgens een vast, efficiënt montageprotocol. Alle werkzaamheden worden van buitenaf gedaan, de bewoners hoeven niet thuis te blijven en hoeven geen toegang te verlenen.

Het Balco-proces: Stap 5) Oplevering

Na installatie volgt de eindinspectie en wordt het project in combinatie met de garantiedocumenten opgeleverd waarna het bouwproces is voltooid.


Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!


Hoogwaardige prefab balkonsystemen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie

Balco is de marktleider in Europa voor balkons en balkonbeglazing. Het balkon als energiebron? Balco biedt een oplossing! Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Balco is actief in verschillende landen in Europa. Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing
Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing

Innovatieve balkonsystemen, balkonbeglazing en galerijbeglazing

Als gespecialiseerde leverancier binnen de balkonbranche ontwerpt, produceert en monteert Balco innovatieve balkonsystemen en balkonbeglazing. We zijn marktleider in Europa op het gebied van balkons voor grootschalige renovatie-, transformatie- en verduurzamingsprojecten. Daarnaast zijn al onze balkonsystemen zeer geschikt voor nieuwbouw.

Als betrouwbare partner van woningcorporaties, aannemingsbedrijven en architecten, kijken we naar budget, gestelde eisen en kwaliteit en nemen de esthetische wensen van de architect mee in het totaalproces. Zo biedt Balco voor elk project een passend advies.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Lees hier meer over de voordelen van balkonbeglazing. Lees hier meer over de voordelen van galerijbeglazing.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Krijg doorlopend informatie over onze producten en oplossingen voor verenigingen van eigenaren, gemeentelijke woningcorporaties, particuliere eigenaren, architecten en bouwers.