Menu

Taal

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Levitate® het balkon dat achteraf te monteren is

Levitate is het nieuwste balkonsysteem van Balco, specifiek ontwikkelt voor de nieuwbouw. Het is afkomstig van onze Deense markt en is in gebruik genomen voor de binnenstad van Kopenhagen. Het balkonsysteem hebben wij inmiddels volledig doorontwikkeld en is klaar voor gebruik binnen Nederland en Balco’s andere Europese markten.

Het modulaire balkonssysteem is geschikt voor steigerloos bouwen, waardoor het de ideale oplossing is voor binnenstedelijk bouwen. Een ander voordeel is dat het Levitate balkon achteraf te monteren is en door het lichte gewicht kan dit met minder zwaar materieel plaatsvinden.    

Efficiënte montage

De montage bestaat uit 2 stappen:

Stap 1: In het eerste deel van het montageproces worden de connectoren en de draagarmen door een hoogwerker of steiger aangebracht.

Stap 2: Bij het tweede gedeelte wordt het balkon op de draagarmen geschoven en vindt automatische vergrendeling plaats. Zo simpel is het!

Tolerantie ter plaatse kan soms problematisch zijn als het gaat om belangrijke interfaces, zoals bij de balkonvloer en de deurdrempel. Dankzij het gepatenteerde verstelsysteem van Levitate kunnen eventuele onvolkomenheden in het balkon worden aangepakt. Tevens is onderstempeling van de balkons niet nodig, wat zorgt voor een optimalisatie in het bouwproces.

Levitate® het balkon dat achteraf te monteren is

Modulaire constructie

De basis van Levitate is de stevige plaat, voorzien van een stalen frame en cassette van aluminium met daarop de vloer. Betonnen vloertegels zijn standaard, maar natuurlijk zijn andere vloerafwerkingen ook beschikbaar.

Levitate wordt geleverd met een gecontroleerde afvoer. Zoals een druiprand die voorkomt dat water op het onderliggende balkon stroomt en mogelijke problemen veroorzaakt. Of er kan gekozen worden om de afwatering gecontroleerd via een aansluiting op de HWA aan de achterzijde te laten verlopen.

Flexibele uitstraling

Het balkon kan in zijn geheel worden aangepast aan de architectuur van het gebouw.
Wij bieden balustrades in verschillende stijlen aan, zowel van aluminium, staal of glas. Je kunt kiezen uit alle ral-kleuren en ook op het gebied van glas bieden wij ook meerdere mogelijkheden.

Balco Balkon Levitate. het balkon dat achteraf te monteren is

Maakt circulair bouwen mogelijk

De verbinding met het balkon vindt plaats in de gevel, waardoor het Levitate balkon op elk gewenst moment gedemonteerd kan worden. Door de wijze van montage is het systeem uitermate geschikt voor circulair bouwen.

De voordelen op een rij:

  • – Levitate is een lichtergewicht balkon;
  • – Achteraf montage mogelijk;
  • – Steigerloos bouwen;
  • – Geen onderstempeling nodig;
  • – Gevel kan ononderbroken uitgevoerd worden;
  • – Past binnen circulair bouwen;
  • – In alle designs mogelijk.

Meer weten?

Klik hier

Of bel Job Hessel op 06-30 131 384.


Hoogwaardige prefab balkonsystemen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie

Balco is de marktleider in Europa voor balkons en balkonbeglazing. Het balkon als energiebron? Balco biedt een oplossing! Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Balco is actief in verschillende landen in Europa. Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing
Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing

Innovatieve balkonsystemen, balkonbeglazing en galerijbeglazing

Als gespecialiseerde leverancier binnen de balkonbranche ontwerpt, produceert en monteert Balco innovatieve balkonsystemen en balkonbeglazing. We zijn marktleider in Europa op het gebied van balkons voor grootschalige renovatie-, transformatie- en verduurzamingsprojecten. Daarnaast zijn al onze balkonsystemen zeer geschikt voor nieuwbouw.

Als betrouwbare partner van woningcorporaties, aannemingsbedrijven en architecten, kijken we naar budget, gestelde eisen en kwaliteit en nemen de esthetische wensen van de architect mee in het totaalproces. Zo biedt Balco voor elk project een passend advies.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Lees hier meer over de voordelen van balkonbeglazing. Lees hier meer over de voordelen van galerijbeglazing.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Krijg doorlopend informatie over onze producten en oplossingen voor verenigingen van eigenaren, gemeentelijke woningcorporaties, particuliere eigenaren, architecten en bouwers.