Balco Standaard – moderne balkonoplossingen

Het assortiment balkons van Balco omvat een breed scala aan aanpasbare, duurzame, moderne en aantrekkelijke balkons voor alle ontwikkelingen en gebouwtypes. Elke oplossing is aangepast aan de specifieke omstandigheden van de situatie en voldoet aan alle veiligheidseisen.

Onze uitgebreide balkonoplossingen kunnen alles omvatten, van eerste tekeningen tot en met montage; elk project wordt volledig op maat gemaakt naar de wensen en omstandigheden van de klant. Samen zoeken we naar een systeem dat het beste past bij het individuele balkonproject, zowel qua materiaalkeuze als qua uitstraling. Onze gepatenteerde en duurzame producten bieden directe voordelen voor de klant, zoals een hogere levensstandaard voor bewoners en toegevoegde verkoopwaarde.

Contacten
Balco Standaard. Duurzame balkonoplossingen voor elk gebouw
Balco Standaard Balkon. Duurzame balkonoplossingen voor elk gebouw
Balco Standaard balkonoplossingen. Duurzame balkonoplossingen voor elk gebouw

Balco Standaard – in detail

Vloermodule

Opbouw van de vloermodule
De vloermodule ConFe is een eigen ontwerp en door Balco zelf geproduceerd. De module bestaat uit een gegalvaniseerd, gepoedercoat stalen frame. Het frame is opgebouwd uit rechthoekige, holle stalen profielen die zorgdragen voor de stabiliteit en een duurzame constructie. Bovenop het stalen frame wordt een gewapende betonplaat van 70 mm bevestigd. De wapening is volledig ingekapseld en biedt zo de hoogst mogelijke corrosiebescherming. Bovendien fungeren luchtporiën als expansievaatjes waar het water mag bevriezen zonder dat het beton beschadigd raakt.

ConFe kan geleverd worden met of zonder ingebouwde afwatering. Via de afwatering wordt het water van de achterrand van de vloermodule naar een pijp geleid die aansluit op een extern afwateringssysteem.

Het stalen frame en de betonplaat zijn verkrijgbaar in elke standaard RAL-kleur.

Vloermodule

Balustrades

De keuze voor balustrades of gevelbekleding kan het uiterlijk van een balkon en het karakter van de gevel aanzienlijk veranderen. Voor elk project hebben we een groot aantal mogelijkheden op het gebied van kleur, materiaal en design. De bekleding kan van binnen of van buiten worden aangebracht.

Balkon
Op maat gemaakt op de gewenste maat, met keuze uit bekledingen uit ons assortiment. De balustrades worden stevig aan de gevel vastgeschroefd met de nodige bevestigingen.

Balco

Verticale aluminium spijl

Balco

Sinus plaat

Balco

Geperforeerde plaat

Balco

Glazen balustrade met aluminium frame

Balco

Verticale staal spijl

Handregels en vloer

In combinatie met balustradekeuze geeft de leuning extra flexibiliteit in de algehele esthetiek van een balkon. Pas de kleur aan de bekleding van het balkon aan of kies er een in hout of roestvrij staal voor extra karakter. Ook de vloerkeuze draagt bij aan de uitstraling en stijl van een balkon. Balco biedt verschillende soorten vloeren, elk ontworpen om vocht- of onderhoudsproblemen tot een minimum te beperken

Balco

Afgeronde handregel

Balco

Schuine handregel

Balco

Rechte handregel

Balco

Houten handregel

Past op aluminium en stalen reling

Balco

Halfronde handregel

Balco

Ronde handregel

Balco

Concreet

Privacyschermen

Privacy en bescherming tegen weer en wind: de redenen waarom er voor privacyschermen gekozen worden. Er zijn vele variaties in materiaal en uitvoering mogelijk. En staat de keus er niet bij? Dan creëren we die toch?!

Privacyscherm
Privacyschermen – prima toe te te passen bij twee aan elkaar grenzende balkons, wanneer er vooral sprake is van het creëren van privacy. Veelgebruikte materialen zijn daarbij laminaat of gelaagd glas, waarbij de mogelijkheden ook weer eindeloos zijn.

Zijscherm
Wanneer niet alleen privacy, maar ook geluid een rol spelen, óf wanneer het scherm als bescherming dient tegen weer en wind, dan is het zijscherm een ideale oplossing. Het zijscherm wordt namelijk over de volledige hoogte toegepast. Er zijn verschillende vormen en materialen mogelijk, afhankelijk van het te bereiken doel.

Dak

Voor balkons op de bovenste verdieping is er geen bescherming tegen balkons erboven. Onze balkonsystemen kunnen worden geleverd met een dak voor bovenste balkons om ze te beschermen tegen de elementen.

Dak

Draagconstructie en montage

Als er besloten is om bestaande balkons te renoveren of een compleet nieuwe balkons te plaatsen, is een van de belangrijkste vragen hoe het gemonteerd moet worden. Het ontwerp van de bevestiging is altijd afhankelijk van het casco en de gevel.

De variatiemogelijkheden zijn talrijk als het gaat om de keuze van bevestigingsmethoden. Bij Balco hebben we ruime ervaring in het vinden van veilige oplossingen en constructies.

Balkons met balustrades

Balco

Type 1 – reling van ronde stalen profielen

Balco

Type 2 – reling van ronde stalen profielen

Balco

Type 3 – reling van platte stalen profielen

Balco

Type 4 – reling van platte stalen profielen

Balco

Type 5 – gehard en gelaagd glas

Balco

Type 6 – balkonplaat van vezelbeton

Hebt u een project te bespreken?

Vul uw gegevens in, dan nemen we contact met u op.

    Ik heb gelezen en ga akkoord Balcos Integrity Policy