Menu

Taal

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

VvE kiest voor slim alternatief voor kozijnvervanging

Hoe verduurzaming van een flat niet alleen bijdraagt aan lagere stook- en onderhoudskosten, maar ook aan vergroting van de leefruimte en het wooncomfort.

Het begon allemaal met een eenvoudige vraag vanuit de leden van de VvE van de portiekflat aan de Boerhaavelaan in Leiden: ‘hoe kunnen we besparen op onze stookkosten?’. Het groeide echter uit tot een veel groter vraagstuk waar nagedacht is over verduurzaming van de gehele flat. Mogelijk gemaakt door financiering van het Nationaal Warmtefonds.

Balco schoof vroeg in het traject aan en heeft zowel de beheerder (Klein VvE Beheer) als de VvE laten zien dat er meer mogelijk was. Een visuele impressie van het eindresultaat, een tentshow op locatie, berekening van de budgettechnische voordelen, zowel van de stook- als onderhoudskosten, hebben allemaal bijgedragen aan de besluitvorming en de keuze voor een Balco klimaatgevel. Daarbij heeft Balco tijdens het gehele proces zowel beheerder als VvE bijgestaan en ontzorgt. Vanaf het ontwerp tot de aanvraag van de financiering en de omgevingsvergunning.

Het plaatsen van een Clima Wall op de lange gevels van de flat zal resulteren in lagere stookkosten en een flinke besparing op de onderhoudskosten van de huidige gevel. De klimaatgevel aan de voorzijde van de flat zorgt daarnaast ook voor een esthetische upgrade. Door het toepassen van de Balco balkonbeglazing in de klimaatgevel aan de achterzijde van de flat ontstaat een vergrote leefruimte, die bovendien voor minder geluidsoverlast zorgt en bijdraagt aan een verhoogd wooncomfort voor de bewoners.

Impressie van de voorzijde van de flat. Beheerder, VvE en bewoners krijgen zo een duidelijk beeld van het eindresultaat.
Impressie van de achterzijde van de flat met de Balco Clima Wall. De klimaatgevel biedt de bewoners een balkon dat volledig afsluitbaar is.
Beheerder Miranda Olsthoorn (Klein VvE Beheer) en Peter Bours (Balco): ‘Dankzij een goed doordacht verduurzamingsplan en de bereidheid van de VvE biedt Balco met de Clima Wall een slim alternatief voor het vervangen van de kozijnen en het verouderde hekwerk.’