BalkonbeglazingUw beste investering

Ruimte voor het leven Balco’s glaled systeem biedt de mogelijkheid van grotere balkons. De bruikbaarheid neemt toe en het huis krijgt een mooie extra dimensie.

Geluidsluwe buitenruimte:
Door de explosieve groei in transformatieprojecten in de grote Nederlandse steden wordt steeds vaker gebouwd op geluidgevoelige locaties. Een balkonbeglazing van Balco is de ideale oplossing voor extra geluidsdemping. Beglazing dempt verkeerslawaai en andere storende geluiden. Geïntegreerde beglazing van Balco verlaagt het geluidsniveau met wel 20 dB.

Verminderde koudebruggen:
De Balco systemen hebben een unieke ontwerp waarbij de beglazing op het uiteinde van de balkon- of galerijvloer gemonteerd wordt. Daarmee wordt een ‘tweede huid’ gecreëerd die de hele betonnen constructie van het balkon of galerij ‘inpakt’. De ef¬fecten van koudebruggen bij doorgetrokken balkon- of galerijvloeren worden sterk verminderd waarmee het wooncomfort in de woning verbeterd wordt en transmissieverliezen worden verlaagd.

Laat het licht in:
Goed ontworpen, een beglazing kan zowel balkon en appartement helderder maken. De locatie, hoek en materiaal van het balkon helpen om het licht vast te leggen.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

balkonbeglazing Balco
 

Voordelen van Balco

Lagere onderhoudskosten: duidelijk. Daardoor worden onderhoudskosten verlaagd en wordt de levensduur van het balkon tot 50 jaar verlengd.

Wooncomfort:
Een glazen balkon vergroot het wooncomfort van de bewoners. Zeker in het geval van renovatie wanneer er een nieuw en mogelijk groter balkon is geplaatst. Bovendien is er sprake van minder of geen tocht dankzij het beglaasde balkon.

Energetisch:
Daarnaast biedt balkonbeglazing ook energetische voordelen. Het beglaasde balkon en de lucht erin fungeren als isolatielaag voor het gebouw. De lucht in het balkon wordt door de zon opgewarmd en wanneer de deuren naar het gebouw toe worden geopend, kan deze warme lucht het appartement in waardoor de binnentemperatuur stijgt. Hiermee kunnen de energiekosten tot wel 30% lager zijn.

Verhoogde woningwaarde:
De verkoopwaarde van een appartement met een balkonbeglazing (open balkon in de zomer, dichte serre bij slecht weer en in het stookseizoen) stijgt met €10.000 tot €15.000 afhankelijk van de locatie en woningtype.