Hoogwaardige balkonsystemen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie

Met onze balkonsystemen bieden we maatwerk oplossingen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie. Duurzaamheid staat wereldwijd hoog op de agenda en Balco springt daar met haar prefab balkonsystemen perfect op in. Zo zijn de Balco balkonoplossingen uitermate geschikt in renovatieprojecten met NOM-eisen, zoals vaak het geval is in hoogbouw.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Lees hier meer over de voordelen van balkonbeglazing.

Lees hier meer over de voordelen van galerijbeglazing.

Advies, ontwerp, visualisatie en uitvoering

Prefab balkonsystemen voor renovatie, transformatie en nieuwbouw zijn onze ’core business’. Balco biedt een totaaloplossing in de breedste zin van het woord: van advies naar schetsontwerp, van visualisatie naar productie, van levering tot en met montage. En natuurlijk in álle stappen van dit proces de beste begeleiding.
Wij adviseren samen met jou, de klant, welk Balco systeem het best past bij het gebouw (bouwkundig), bij de omgeving (architectonisch), qua exploitatie (economisch) en de toekomst (duurzaamheid). Binnen ‘no time’ bieden we een begroting en een ontwerp met een digitale visualisatie van de beoogde balkonoplossing. Zowel van het resultaat aan de buitenzijde, als aan de binnenkant. Zo krijgen architect, bouwer én bewoner direct inzicht in het eindresultaat, zowel esthetisch als functioneel en worden de ideeën getransformeerd tot een haalbare realisatie van de balkonoplossing.

Bouwkundig Constructief Ingenieurs

Elk gebouw en elk Balco project is uniek. Ons vakkundige team van bouwkundig en constructief ingenieurs zorgen samen met lokale partners voor een grondig bouwkundig onderzoek van het gebouw. Samen met de beschikbare tekeningen wordt een nauwkeurige constructie ontworpen afhankelijk van het beoogde ontwerp en de mogelijkheden van het pand. De complete constructie en de balkons worden tot in de kleinste details in 2D en 3D getekend. Balco helpt ook mee met de aanvraag voor de bouwvergunning en levert daarvoor de benodigde tekeningen aan.

Productie

De goedgekeurde ontwerp- en constructietekeningen vormen de basis van ons productieproces. In onze moderne fabrieken in Zweden en Polen worden alle elementen voor het project gefabriceerd: de stalen constructies, balkon- en galerijvloeren, balustrades en beglazingen. Ons productieproces is gecertificeerd volgens ISO 9001, ISO 14001 en ISO 3834-2 en wordt gecombineerd met efficiënte planning, moderne machines en gemotiveerde professionele Balco medewerkers.

Bewonerscommunicatie, levering en montage

Bewoners staan centraal bij een Balco project. Balco zorgt bij elk project voor een bewonersbijeenkomst, bewonersboekjes en tijdens de bouw voor reguliere nieuwsbrieven over de voortgang van de werkzaamheden. Alle elementen worden in de fabriek per woning, streng en/of portiek samengesteld en het betreffende bouwpakket wordt vervolgens op basis van de montageplanning op de bouw afgeleverd. Bij renovatie is het vaak zo dat de oude balkons en handregels al gedemonteerd zijn zodat ze geen belemmering vormen bij het renovatie- of transformatieproces van het gebouw. Daarna kunnen de Balco balkons gemonteerd worden door gespecialiseerde installateurs onder begeleiding van een Balco installatiemanager en volgens een vast, efficiënt montageprotocol. Alle werkzaamheden worden van buitenaf gedaan, de bewoners hoeven niet thuis te blijven en hoeven geen toegang te verlenen.

Oplevering

Na installatie volgt de eindinspectie, wordt het project in combinatie met de garantiestukken opgeleverd en is het bouwproces voltooid.

Wil je hem meer informatie?

Vul uw naam, telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen spoedig contact met u op.

    Ik heb gelezen en ga akkoord Balcos Integrity Policy