Over Balco

Als gespecialiseerde leverancier binnen de balkonbranche ontwerpt, produceert en monteert Balco innovatieve balkonsystemen en balkonbeglazing. We zijn marktleider in Europa op het gebied van balkons voor grootschalige renovaties en transformaties, maar al onze balkonsystemen zijn tevens zeer geschikt voor nieuwbouw.

Balco heeft meer dan 40 patenten en unieke productontwikkelingen en is voortdurend bezig met Research & Development. De ontwikkeling voor nieuwe energiebesparende balkonsystemen van hoge kwaliteit staat bij Balco nooit stil.

Bedrijfsprofiel

Balco Balkonsystemen BV is een volledige dochteronderneming van het sinds 2017 beursgenoteerde Zweedse Balco AB. Balco AB is een zeer stabiele financiële onderneming met stabiele investeerders.

Het hoofdkantoor van Balco bevindt zich in Zweden, de productie van de balkonsystemen in Zweden en Polen. Met dochterbedrijven in Nederland, Denemarken, Finland, Engeland, Duitsland, Polen en Noorwegen bedienen we heel Europa. Dankzij een doelgerichte weloverwogen uitbreiding heeft Balco AB de hoogste kredietrating in Zweden bereikt. Balco Balkonsystemen BV is, als betrouwbare en stabiele partner, het lokale aanspreekpunt voor advies, verkoop en projectbegeleiding in Nederland. Als specialist streven we altijd naar de perfecte oplossing voor elk specifiek project met als doel: een tevreden klant.

Footprint friendly

Balco hecht veel belang aan het terugdringen van de ‘carbon footprint’. Niet alleen extern met haar producten, maar ook intern. Door een slim werkklimaat toe te passen in onze eigen fabrieken, dragen we hieraan bij.

We streven naar een zo efficiënt en effectief mogelijk productieproces, zowel in onze fabriek als op de bouwplaats. Het lichte gewicht van de aluminium constructies draagt eraan bij dat het transport ervan relatief weinig uitstoot veroorzaakt.

Focus op de klant

Voor ons telt niet alleen het eindresultaat. We willen dat onze klanten zich al bij het eerste contact op hun gemak voelen. Daarom wijzen wij voor elk object binnen Balco slechts één verkoper en voor elk project één projectleider aan als contactpersoon voor grote en kleine vragen. Dat houdt de lijntjes kort en de communicatie open.

Betrouwbare en stabiele partner

Naast het produceren en leveren van hoogwaardige producten zijn we een stabiele en betrouwbare partner. Om vooruitstrevend te kunnen ontwikkelen en onze producten en diensten voortdurend te verbeteren, is het ook belangrijk een financieel stabiele onderneming te zijn.

Innoveren

Innoveren is mooi en uitdagend. Het zorgt voor een continue ontwikkeling en verbetering van onze producten. Door onze open en nieuwsgierige benadering richting klanten weten we welke uitdagingen en wensen er zijn in de markt. Daar gaan we vervolgens op een innovatieve en creatieve manier mee aan de slag. We streven altijd naar intelligente oplossingen voor elke uitdaging.


Verbeteren en vernieuwen

Zo kijken onze engineers/ontwikkelafdeling hoe de bestaande producten verbetert kunnen worden. Soms is de verbetering nauwelijks zichtbaar, maar kan een klein detail veel betekenen voor het geheel. Uiteraard ontwikkelt Balco ook compleet nieuwe systemen, zowel voor algemeen gebruik als unieke project specifieke concepten. Dat heeft geresulteerd in vele patenten voor oplossingen die je alleen in de Balco balkons aantreft.

Wettelijke eisen en normen

Balco zorgt er niet alleen voor dat ideeën en wensen vertaald worden tot producten, maar dat ze aan alle wettelijke eisen en normen voldoen. De ingenieurs op de ontwerpafdeling zijn verantwoordelijk voor elk detail en zijn op de hoogte van alle vereisten en voorschriften die van toepassing zijn in de landen waar Balco actief is. Door voortdurend de materialen, constructies en het eindresultaat in zijn geheel te testen, wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Duurzame productontwikkeling

De productontwikkeling vindt plaats in moderne en efficiënte bedrijfsruimten bij ons Zweedse hoofdkantoor in Växjö. De productie vindt plaats in onze fabrieken in Zweden en Polen. Daar zijn alle processen gecertificeerd volgens ISO 9001, ISO 14001 en ISO 3834-2.

Hierdoor is Balco een unieke speler in de branche. Het betekent dat alle productieonderdelen een hoog kwaliteitsniveau hebben en dat Balco zich inzet voor het milieu. Al in 2013 werden het balkonhekwerk en de balkonbeglazingen van Balco door Nordcert CE-gecertificeerd volgens NEN-EN 1090-1.


Kwaliteit is geen toeval

Veiligheid wordt bereikt door kwaliteit. Daarom hanteert Balco de strengste kwaliteits- en veiligheidsnormen voor haar producten en is kwaliteit bij Balco geen toeval. Een balkon staat garant voor jarenlang plezier en woongenot en de kwaliteitscertificaten garanderen de betrouwbaarheid en daarmee de veiligheid van de Balco systemen, zoals die in het Bouwbesluit zijn vastgesteld.

Elk jaar voert het wereldwijde bedrijf Dun & Bradstreet een kredietbeoordeling uit van Zweedse bedrijven. In de afgelopen tien jaar ontving Balco AB de hoogste kredietrating: AAA.

Een unieke (gepatenteerde) Balco-oplossing: dat vertegenwoordigt dit symbool. Met meer dan 40 patenten op soms kleine details die het eindproduct veel beter maken. Dát is Balco!

De ISO 9001 en ISO 14001 certificeringen betekenen dat we werken volgens een gecertificeerd business managementsysteem. Balco is sinds 1999 gecertificeerd voor deze twee normen en beschouwt deze systemen als belangrijke factoren voor onze groei door de jaren heen. Klik hier voor meer informatie over het certificaat.

Balco is gecertificeerd volgens EN 1090-1 (Certificaatnr: 1505-CPR-CS1017). Balco geeft een prestatieverklaring en CE-markering af in overeenstemming met de bouwproductenverordening (EU) nr 305/2011.

Het UC GOLD zegel geeft aan dat BALCO AB een gezonde financiële positie heeft en dat het een veilige partner is om zaken mee te doen. De kredietbeoordeling is gebaseerd op UC Risk Corporate, het meest betrouwbare kredietbeoordelingsmodel op de markt. Het zegel wordt uitgegeven door UC AB.