Levitate is een ideale oplossing voor nieuwbouw

Levitate is het eenvoudigste en veiligste balkonsysteem dat Balco tot nu toe heeft ontwikkeld. Het is afkomstig van onze Deense markt, waar een eerdere versie van het systeem op grote schaal in gebruik is geweest in de binnenstad van Kopenhagen. Dat systeem is nu volledig ontwikkeld en in gebruik in het Verenigd Koninkrijk en de andere Europese markten van Balco.

De unieke modulaire constructie van Levitate stelt onze montageteams in staat om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de locatie, waarbij kwaliteit en nauwkeurigheid worden gecombineerd met snelheid en veiligheid.

Het Levitate-balkonsysteem is een ideale oplossing voor nieuwbouwontwikkelingen.

Download product brochure

Veilige en efficiënte montage

Een van de belangrijkste voordelen van het Levitate-systeem is dat het eerste deel van het montageproces kan worden uitgevoerd vanaf de steiger, waar connectoren zijn geïnstalleerd om gevelwerken zonder onderbreking te laten plaatsvinden. Daarna volgt het aanbrengen van de Levitate-armen, terwijl de steiger wordt verwijderd, waarmee is gegarandeerd dat de steiger niet langer benodigd is.

Het balkon schuift vervolgens eenvoudig op de Levitate-armen en wordt automatisch op zijn plaats vergrendeld.

Unieke constructie

De basis van Levitate is de stevige plaat, die is voorzien van een stalen frame en een cassette van aluminium met de vloerdelen daarop gemonteerd. Standaard worden er betonnen vloertegels geleverd, maar er zijn ook andere vloeropties om uit te kiezen.

Levitate wordt geleverd met een gecontroleerde waterafvoer, inclusief een druppelrand die voorkomt dat er water naar het balkon eronder loopt en daar mogelijk problemen veroorzaakt.

Download technische brochure

Levitate – in detail

Balustrades

Met het AluTwo-systeem kunt u een klassiek leuningontwerp combineren met helder glas, ondoorzichtig glas of met een balustrade met verticale spijlen. De leuning is speciaal ontworpen om de eenvoudige en verfijnde stijl van het balkon te complementeren. Voor een volledig unieke afwerking kunt u kiezen uit klassieke RAL-kleuren voor de leuningen en de verticale spijlen, met getint of gekleurd als opties voor het glas.

Balco

Lichtgewicht verticale aluminium spijl

Balco

Traditionele stalen balustrade met spijlen

Balco

Lichtgewicht glazen balustrade met aluminium frame

Balco

Volledig glazen balustrade

Vloertegels

Levitate wordt geleverd met een vloer van onbrandbare betontegels, die gemakkelijk te onderhouden én duurzaam zijn. Mocht u voorkeur hebben voor een zachtere esthetiek, dan hebben we onze eigen aluminium vloer, die verkrijgbaar is in een reeks RAL-opties

Balco

Betontegels

Standaard

Balco

Aluminium vloer

Optioneel

Waterafvoer

Levitate heeft een gecontroleerde afvoer die de waterstroom naar een druppelrand aan de voorkant van het balkon leidt, waardoor er geen regenwater van de ene verdieping naar de andere kan druppelen. Afvoer via uitlaat is optioneel en kan ervoor zorgen dat de waterstroom via de regenpijp wordt verwerkt.

Balco

Gecontroleerde afvoer

Balco

Afvoer via leidingen

Afmetingen

Bij gebruik van betontegels is het balkonsysteem standaard verkrijgbaar in eenentwintig verschillende afmetingen. Maak een keuze uit zeven verschillende breedtes en drie dieptes, elk in praktische stappen van 400 mm. Maatwerk is leverbaar via de optionele aluminium vloer of via de andere vloeropties.

Balco Levitate Afmetingen

Hebt u een project te bespreken?

Vul uw gegevens in, dan nemen we contact met u op.

    Ik heb gelezen en ga akkoord Balcos Integrity Policy