Menu

Taal:

Huize Nijevelt – De Meern

Balco balkons bij transformatieproject Huize Nijevelt – De Meern

Huize Nijevelt, een voormalig verzorgingshuis in De Meern (Utrecht), is getransformeerd tot 18 één- en tweekamerappartementen. Woningcorporatie GroenWest en Leger des Heils hebben hun handen ineengeslagen en een bijzondere woonvorm in dit complex gerealiseerd. Aannemer Hemubo heeft de grootschalige renovatie uitgevoerd en koos voor de balkons van Balco.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Lees hier meer over de voordelen van balkonbeglazing.

Lees hier meer over de voordelen van galerijbeglazing.

Feiten over het project

Klant:

Opdrachtgever: Woningcorporatie GroenWest. Aannemer: Hemubo

Bouwjaar:

2021

Adres:

Touwslagerlaan 1 3454 GV, De Meern (Utrecht)

Aantal balkons:

18

Citat Balco

Cor Gomez, uitvoerder bij Hemubo die over de nodige ervaring beschikt, is erg tevreden over de projectbegeleiding gedurende het gehele proces. En trots op het eindresultaat. “Balco werkt zeer nauwkeurig en hanteert een perfecte maatvoering. Ik heb me er nauwelijks mee hoeven te bemoeien. Dat geldt ook voor de montageploeg. Bij mij moet alles goed zijn, dus dat zegt wel wat

Cor Gomez

Uitvoerder bij Hemubo

Voor

Gevelbeeld voor de aanpassingen van een Balco systeem.

Na

Gevelbeeld na de aanpassingen van een Balco systeem.

Bijzondere nieuwe woonvorm

Een bijzonder project, alleen al vanwege de nieuwe invulling van het gebouw: een mix van huurders die doelbewust samenwonen en het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te kijken en gezamenlijke activiteiten te ondernemen. Het gemengd wonen complex biedt ruimte aan mensen uit de maatschappelijke opvang van het Leger des Heils die weer zelfstandig gaan wonen, in combinatie met bewoners die ervoor kiezen een ‘goede buur’ te zijn. De ambulante begeleiding ligt in handen van het Leger des Heils.

Expertise in transformatie

Aannemer Hemubo koos voor Balco vanwege de ruime kennis en ervaring op het gebied van transformaties en constructies bij Balco en de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding van de balkonoplossingen. Aan de hand van de constructie en de projectspecifieke wensen en eisen, maakte Balco enkele ontwerpvarianten voor de balkons, die zijn besproken met aannemer en Welstand. Het standaard lichtgewicht Balco balkonsysteem met prefab betonplaten en een stalen hekwerk bleek dé balkonoplossing voor Huize Nijevelt. Alle woningen op de eerste en tweede verdieping zijn voorzien van deze buitenruimte. De Balco balkons vormen een mooie connectie met de groene omgeving waar het gebouw zich in bevindt. Met het toepassen van dit duurzame product speelt Balco in op circulair bouwen en voldoet het gebouw aan de huidige eisen en wensen.

Van A tot Z ontzorgd

Balco heeft het project gedurende elke fase begeleidt en de aannemer ontzorgd op het gebied van ontwerp en engineering. Zo werd het Balco ontwerp ingediend als onderdeel van de aanvraag omgevingsvergunning. Constructieve uitdagingen met de kanaalplaat zijn dankzij juiste engineering afgevangen en er is een maatwerk oplossing voor de ophanging van de balkons toegepast. Het inzetten van de juiste expertise resulteerde in een reductie in de faalkosten voor de aannemer en een prijstechnisch interessante oplossing voor de opdrachtgever. Met projectleiding en montage in eigen beheer, biedt Balco een totaalplaatje wat van absolute toegevoegde waarde is. Niet alleen bij dit project, maar bij élk project.


Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op met Job Hessel via job.hessel@balco.nl of bel 0630131384 voor meer informatie en/of een vrijblijvend bezoek aan dit referentieproject.

Opdrachtgever: Woningcorporatie GroenWest. Aannemer: Hemubo. Oplevering balkons: maart 2021. Type project: Transformatie voormalig verzorgingshuis. Balco oplossing: Een variant op het ‘standaard’ Balco systeem. Constructie/montage: Maatwerkoplossing: zonder kolom maar met beugels en voetplaten. Aantal balkons: 18

Vul je naam, telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen spoedig contact met je op.
We maken geen individuele balkons voor privéwoningen.

    Ik heb gelezen en ga akkoord Balcos Integrity Policy

    Abonneer op onze nieuwsbrief!

    Krijg doorlopend informatie over onze producten en oplossingen voor verenigingen van eigenaren, gemeentelijke woningcorporaties, particuliere eigenaren, architecten en bouwers.