Totaaloplossing voor balkons van A tot Z!

Balco is uw ketenpartner voor balkons en balkonbeglazing.

U doet zaken met één partij – Balco wordt uw adviseur, constructeur, ingenieur, producent, en montagebedrijf. Balco werkt samen met woningcorporaties in Scandinavië, Duitsland, Engeland en Nederland.

Bouwkundig Constructief Ingenieurs

Elk gebouw en elk Balco project is uniek. Balco heeft een hele afdeling bouwkundig en constructief ingenieurs die samen met lokale partners zorgen voor een grondig bouwkundig onderzoek van het gebouw. Samen met de beschikbare tekeningen wordt een nauwkeurige constructie ontworpen afhankelijk van het beoogde ontwerp en de mogelijkheden van het pand. De complete constructie en de balkons worden tot in de kleinste detail twee en drie dimensionaal getekend. Balco zorgt ook voor
de tekeningen, en helpt met de aanvraag, voor de omgevingsvergunning.

Productie

De goedgekeurde ontwerp- en constructietekeningen vormen de basis van het Balco productieproces. In onze moderne fabrieken in Zweden en Polen worden alle onderdelen van het project gefabriceerd – de stalen constructies, balkon- en galerijvloeren, balustrades en beglazingen. Ons productieproces is gecertificeerd volgens ISO 9001, ISO 14001 en ISO 3834-2 en wordt gecombineerd met efficiënte planning met moderne machines en gepassioneerde Balco medewerkers.

Montage

Balco werkt op basis van Lean Planning in de uitvoering en montageproces. Alle onderdelen van het project worden in de fabriek per gevel, streng en/of portiek samengesteld. De bouwpakketten worden
vervolgens op basis van de montageplanning op de bouw afgeleverd. Het monteren van de Balco balkons en beglazingen wordt door gecertificeerde monteurs uitgevoerd met een vast, efficiënt montageprotocol.