Menu

Taal:

Balco Group Q3 2023

Balco Group handhaaft een stabiele winstgevendheid bij een dalende omzet in Q3 2023

Met een recente verklaring gaf Camilla Ekdahl, CEO en Group Chief van Balco Group, inzicht in de prestaties van het bedrijf in het derde kwartaal van 2023. Ondanks een trage orderstroom blijft de belangstelling voor de producten van Balco aanzienlijk, met name voor onze aanpak van de permanente behoefte aan het verbeteren van balkons. Het blijft belangrijk om maatregelen te nemen ter beveiliging en verbetering van balkons, aangezien verwaarlozing van deze ruimtes risico’s met zich meebrengt voor bewoners en omwonenden.

In Noord-Zweden werd een overeenkomst ter waarde van ongeveer 7 miljoen euro getekend voor de plaatsing van nieuwe balkons, wat de aanhoudende vraag naar de producten van Balco onderstreept.

Het bedrijf breidt uit naar een nieuwe markt door een eerste order, ter waarde van ongeveer 3 miljoen euro, binnen te halen in Ierland. Balco Group verwacht een aanzienlijk groeipotentieel in deze markt, met name binnen het nieuwbouwsegment.

Camilla Ekdahl, CEO en Group Chief van Balco Group
Camilla Ekdahl, CEO en Group Chief van Balco Group
Balco Group HQ Zweden

Balco Group – Science Based Targets initiative

De deelname van Balco Group aan het Science Based Targets initiative (SBTi) is een opmerkelijke ontwikkeling. In samenwerking met organisaties zoals het Carbon Disclosure Project (CDP), het Global Compact van de Verenigde Naties, het World Resources Institute (WRI) en het Wereld Natuur Fonds (WWF) moedigt het SBTi bedrijven aan om wetenschappelijk onderbouwde klimaatdoelen te stellen. Balco heeft zich aangesloten bij de meer dan 1.000 bedrijven die dit initiatief sinds de start in 2015 telt.

Samengevat investeert Balco Group strategisch in de groeiende nieuwbouwsector, in lijn met de toenemende vraag naar woningen in verschillende Europese markten. Ook de renovatiemarkt biedt kansen, met een aanzienlijke behoefte aan glazen en open balkonoplossingen en energiezuinige upgrades. Balco Group biedt uitgebreide diensten aan op het gebied van balkons, gevels en extra isolatie, terwijl het zijn energie-initiatieven uitbreidt met warmtepompen en zonnepanelen. Ondanks een uitdagend kwartaal positioneert de betrokkenheid van het bedrijf bij innovatie en duurzaamheid het bedrijf voor blijvend succes in het evoluerende vastgoedlandschap.


Hoogwaardige prefab balkonsystemen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie

Balco Group is de marktleider in Europa voor balkons en balkonbeglazing. Het balkon als energiebron? Balco biedt een oplossing! Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Balco is actief in verschillende landen in Europa. Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing
Balco balkonsystemen
Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing
Balco balkonbeglazing

Innovatieve balkonsystemen, balkonbeglazing en galerijbeglazing

Als gespecialiseerde leverancier binnen de balkonbranche ontwerpt, produceert en monteert Balco innovatieve balkonsystemen en balkonbeglazing. We zijn marktleider in Europa op het gebied van balkons voor grootschalige renovatie-, transformatie- en verduurzamingsprojecten. Daarnaast zijn al onze balkonsystemen zeer geschikt voor nieuwbouw.

Als betrouwbare partner van woningcorporaties, aannemingsbedrijven en architecten, kijken we naar budget, gestelde eisen en kwaliteit en nemen de esthetische wensen van de architect mee in het totaalproces. Zo biedt Balco voor elk project een passend advies.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Lees hier meer over de voordelen van balkonbeglazing. Lees hier meer over de voordelen van galerijbeglazing.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Krijg doorlopend informatie over onze producten en oplossingen voor verenigingen van eigenaren, gemeentelijke woningcorporaties, particuliere eigenaren, architecten en bouwers.