Menu

Taal:

Balco installeert duurzame klimaatgevel bij Mozartflat Tilburg

Al eerder schreven we over de Mozartflat in Tilburg, waar de aanpak van betonrot uitmondde in een compleet verduurzamingstraject voor de flat. De Balco klimaatgevel speelt hierbij een cruciale rol. Inmiddels is de installatie van de glazen klimaatgevel in volle gang. Een ware eyecather, volgens de bewoners, die daarnaast erg blij zijn dat de energie- en onderhoudskosten worden verlaagd, terwijl het wooncomfort wordt verhoogd. Dankzij een goede samenwerking tussen Balco, de VvE, de gemeente Tilburg, het Nationaal Warmtefonds, de bewoners en woningcorporatie WonenBreburg, die een probleem wisten om te buigen naar een kans, ontstaat een duurzame toekomst voor de Mozartflat. VvE Belang Magazine wijdde er een artikel aan. 

Balco installeert duurzame klimaatgevel bij Mozartflat Tilburg

Wooncomfort gaat hand in hand met verlaging van energiekosten

Wat begon met de aanpak van betonrot, werd uiteindelijk een complete renovatie waarbij verduurzaming het sleutelwoord bleek te zijn. Al eerder schreven we over de grootschalige renovatieklus aan de Mozartflat in TilburgNoord. Een 16 verdiepingen tellend appartementencomplex dat zowel huurders als eigenaars huisvest. Alle 256 woningen gaan ‘van het aardgas af’, de flat krijgt zonnepanelen, de kopgevels worden beter geïsoleerd, er komt overal HR++ glas en het gebouw wordt aan de balkonkant in zijn geheel voorzien van een Balco klimaatgevel.

Balco installeert duurzame klimaatgevel bij Mozartflat Tilburg
Balco installeert duurzame klimaatgevel bij Mozartflat Tilburg
Balco installeert duurzame klimaatgevel bij Mozartflat Tilburg

Balco installeert duurzame klimaatgevel

Het verduurzamingstraject van de Mozartflat is in volle gang, waarbij de flat voorzien wordt van de Balco Clima Wall klimaatgevel. De samenwerking tussen de diverse partijen verloopt prima.

De revolutionaire klimaatgevel bij de Mozartflat is een echte eyecatcher. Bovendien worden daarmee de energie- en onderhoudskosten verlaagd én het wooncomfort verhoogd.


Hoogwaardige prefab balkonsystemen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie

Balco is de marktleider in Europa voor balkons en balkonbeglazing. Het balkon als energiebron? Balco biedt een oplossing! Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Balco is actief in verschillende landen in Europa. Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing
Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing

Innovatieve balkonsystemen, balkonbeglazing en galerijbeglazing

Als gespecialiseerde leverancier binnen de balkonbranche ontwerpt, produceert en monteert Balco innovatieve balkonsystemen en balkonbeglazing. We zijn marktleider in Europa op het gebied van balkons voor grootschalige renovatie-, transformatie- en verduurzamingsprojecten. Daarnaast zijn al onze balkonsystemen zeer geschikt voor nieuwbouw.

Als betrouwbare partner van woningcorporaties, aannemingsbedrijven en architecten, kijken we naar budget, gestelde eisen en kwaliteit en nemen de esthetische wensen van de architect mee in het totaalproces. Zo biedt Balco voor elk project een passend advies.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Lees hier meer over de voordelen van balkonbeglazing. Lees hier meer over de voordelen van galerijbeglazing.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Krijg doorlopend informatie over onze producten en oplossingen voor verenigingen van eigenaren, gemeentelijke woningcorporaties, particuliere eigenaren, architecten en bouwers.