Menu

Taal:

Kweken op je balkon

Wilt u deze zomer genieten van zelfgekweekte groenten en kruiden? Dan is het nu de hoogste tijd om te beginnen met planten. Bij Balco delen we graag onze beste tips voor het kweken van diverse planen op uw balkon.

Kweken op het balkon is een fantastische manier om groen te krijgen en misschien zelfs je eigen groenten, kruiden of bloemen te oogsten, ondanks beperkte ruimte. De lente is de ideale tijd om te beginnen met zaaien of planten om een weelderige en productieve balkon te hebben gedurende de warmere maanden. Hier zijn vijf tips over wat je op je balkon kunt kweken waar je deze lente mee kan beginnen:

Vijf tips over wat je op je balkon kunt kweken

Tomaten – Tomatenplanten doen het goed in potten op een zonnig balkon. Ze hebben regelmatige water en bemesting nodig, evenals ondersteuning om omhoog te groeien. Er zijn soorten die speciaal zijn ontwikkeld om in potten te worden gekweekt en deze hebben vaak een kleiner groeipatroon dat geschikt is voor balkonteelt.

Kruiden – Kruiden zoals basilicum, munt, peterselie en koriander kunnen gemakkelijk op het balkon worden gekweekt. Ze hebben niet veel ruimte nodig en kunnen ook in kleinere potten of bakken worden gekweekt. Kruiden houden van zon, maar hebben mogelijk wat schaduw nodig tijdens de heetste zomerdagen. Ze geven ook een heerlijke smaak aan het koken.

Kweken op je balkon
Kweken op je balkon
Kweken op je balkon

Sla – Bladsla kan direct in potten of bakken worden gezaaid en begint snel te groeien. Sla is perfect voor opeenvolgende groei; door elke paar weken nieuw zaad te zaaien, kun je de hele zomer door verse sla hebben.

Aardbeien – Aardbeien kunnen worden gekweekt in hangende manden of in speciaal ontworpen aardbeienpotten op het balkon. Ze hebben een zonnige locatie en gelijkmatige vochtigheid nodig. Aardbeien kweken op het balkon kan extra lonend zijn omdat je direct van de plant kunt genieten van zoete en sappige vruchten.

Paprika en chili – Zowel paprika- als chilipeperplanten kunnen goed gedijen in potten op een zonnige en beschutte plek op het balkon. Ze leveren niet alleen lekkere vruchten, maar zijn ook mooi om te zien met hun kleurrijke vruchten tegen het groene blad. Zorg ervoor dat je balkonbakken en potten een goede afwatering hebben en gebruik een voedingsrijke aarde. Regelmatige water en bemesting volgens de behoeften van de plant zullen je balkonplanten helpen bloeien.

Kweek op je balkon en creëer een groene oase

Een andere effectieve manier om je balkon op te frissen, is planten van allerlei soorten. Mix groene en kleurrijke planten om eenvoudig interessante contrasten te creëren. Als je een balkon met veel ruimte hebt, kun je grotere potten gebruiken om zowel bloemen als kruiden te kweken (vergeet niet de bodem te beschermen zodat de vloer of balkonmat niet beschadigd wordt).

Kweken op je balkon

Heb je een kleiner balkon? Benut dan de hoogte. Stapel appelkisten op zodat je planten zowel in als bovenop de kist kunt plaatsen om groen op verschillende niveaus op het balkon te creëren. Een andere truc is het aanschaffen van een bloementrap of plantenstandaard met plaats voor meerdere potten. Heb je kinderen of huisdieren? Let op dat je geen te hoge constructie maakt die beklimbaar wordt.

De eerste stap kan zijn om het personeel in de bloemenwinkel om advies en tips over planten te vragen. Is het een open balkon waar de planten een beetje vorst in het voorjaar moeten kunnen verdragen, of een beglaasd balkon waar het in de zon warm kan worden tijdens de zomermaanden?

Wij bij Balco wensen jullie een prettige lente en zomer op het balkon.


Hoogwaardige prefab balkonsystemen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie

Balco is de marktleider in Europa voor balkons en balkonbeglazing. Het balkon als energiebron? Balco biedt een oplossing! Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Balco is actief in verschillende landen in Europa. Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing
Unieke en instelbare balkonoplossingen van Balco
Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing
Een glazen balkon vergroot het wooncomfort van de bewoners.

Balco – Innovatieve balkonsystemen, balkonbeglazing en galerijbeglazing

Als gespecialiseerde leverancier binnen de balkonbranche ontwerpt, produceert en monteert Balco innovatieve balkonsystemen en balkonbeglazing. We zijn marktleider in Europa op het gebied van balkons voor grootschalige renovatie-, transformatie- en verduurzamingsprojecten. Daarnaast zijn al onze balkonsystemen zeer geschikt voor nieuwbouw.

Als betrouwbare partner van woningcorporaties, aannemingsbedrijven en architecten, kijken we naar budget, gestelde eisen en kwaliteit en nemen de esthetische wensen van de architect mee in het totaalproces. Zo biedt Balco voor elk project een passend advies.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Lees hier meer over de voordelen van balkonbeglazing. Lees hier meer over de voordelen van galerijbeglazing.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Krijg doorlopend informatie over onze producten en oplossingen voor verenigingen van eigenaren, gemeentelijke woningcorporaties, particuliere eigenaren, architecten en bouwers.