Menu

Taal:

Tips voor uw balkon

Binnenkort is het lente en wordt het weer warm. Wij van Balco delen graag onze beste tips voor uw balkon met u. 

Geef uw balkon kleur en combineer verschillende texturen

Voeg kleur toe aan het balkon met gedessineerde en kleurrijke potten, stoelkussens en dekens en u krijgt een heerlijke en uitnodigende oase om in te genieten. Kies bij voorkeur voor accenten met verschillende texturen om het balkon een nieuwe touch te geven zonder dat u de hele aankleding hoeft te vervangen. Een leuke tip is om te investeren in wat kleurrijke glazen, kopjes en borden die een koffie- of theemoment op het balkon extra gezellig maken.

Balco Balkon Tips voor uw balkon
Tips voor uw balkon

Creëer een groene oase op het balkon

Een andere effectieve manier om het balkon op te fleuren zijn planten, in alle soorten en maten. Door het combineren van groene en kleurige planten kunt u eenvoudig boeiende contrasten creëren. Als u een groot balkon hebt kunt u in grote potten bloemen en kruiden kweken (vergeet niet om de bodem te beschermen zodat de vloer of het balkonkleed niet wordt beschadigd). Hebt u een klein balkon? Maak dan gebruik van de beschikbare hoogte. Stapel een paar appelkisten op elkaar en plaats planten in en op de kisten om zo op verschillende niveaus van het balkon groen te creëren. Een andere mogelijkheid is het toepassen van een bloementrap of een bloemenstandaard met plaats voor meerdere potten. Hebt u kinderen of huisdieren? Zorg dan voor een opstelling waar ze niet op kunnen klimmen.

De eerste stap kan zijn om het personeel van het tuincentrum om advies en tips over planten te vragen. Is het een open balkon waar de planten in het voorjaar wat vorst moeten weerstaan of een glazen balkon waar het tijdens de zomermaanden warm kan worden in de zon?

Verleng uw zomeravonden met licht

De Nederlandse zomer biedt lichte zomeravonden en trakteert op mooie momenten op het balkon. In combinatie met enkele lichtbronnen creëert u een aangename sfeer. Bij Balco geven we de voorkeur aan zonnecellampen die extra vriendelijk zijn voor het milieu en voor uw elektriciteitsrekening. Een ander pluspunt is dat deze lampen minder brandgevaarlijk zijn dan kaarsen. Als u een open balkon hebt kunt u een lichtsnoer aanbrengen dat u eenvoudig om de balkonleuning slingert.

Tegenwoordig is er een breed assortiment goede zonnecelverlichting verkrijgbaar in de meeste grote winkels en winkelcentra tegen een redelijke prijs. Ga de volgende keer eens langs de verlichtingsafdeling en bekijk het assortiment.

Wij van Balco wensen u een prettige lente en zomer op uw balkon.


Hoogwaardige prefab balkonsystemen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie

Balco is de marktleider in Europa voor balkons en balkonbeglazing. Het balkon als energiebron? Balco biedt een oplossing! Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Balco is actief in verschillende landen in Europa. Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing
Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing

Innovatieve balkonsystemen, balkonbeglazing en galerijbeglazing

Als gespecialiseerde leverancier binnen de balkonbranche ontwerpt, produceert en monteert Balco innovatieve balkonsystemen en balkonbeglazing. We zijn marktleider in Europa op het gebied van balkons voor grootschalige renovatie-, transformatie- en verduurzamingsprojecten. Daarnaast zijn al onze balkonsystemen zeer geschikt voor nieuwbouw.

Als betrouwbare partner van woningcorporaties, aannemingsbedrijven en architecten, kijken we naar budget, gestelde eisen en kwaliteit en nemen de esthetische wensen van de architect mee in het totaalproces. Zo biedt Balco voor elk project een passend advies.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Lees hier meer over de voordelen van balkonbeglazing. Lees hier meer over de voordelen van galerijbeglazing.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Krijg doorlopend informatie over onze producten en oplossingen voor verenigingen van eigenaren, gemeentelijke woningcorporaties, particuliere eigenaren, architecten en bouwers.