Menu

Taal

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Balco lanceert 30-jarige financiering voor VvEs voor balkonrenovaties

Het Zweedse balkonspecialist Balco introduceert een financieringsoplossing voor Verenigingen van Eigenaren in Nederland voor het renoveren en herstellen van balkons. De looptijd varieert van 15 tot 30 jaar.

‘Balco is al 30 jaar de specialist op het gebied van balkonrenovaties in Scandinavië, waar het financieren van dit soort projecten voor VvE’s vrij normaal is’ vertelt Richard Matchett, Algemeen Directeur van Balco Balkonsystemen BV. ‘Een stabiel en financiële gezond VvE met een gebalanceerde meer jaren onderhoudsplan (MJOP), de juiste besluitvorming en prima betalingsgedrag beschouwt Balco als een laag-risico debiteur. De Balco financiering is niet afhankelijk van garantiedekking door derde partijen’.

In Nederland zijn binnen nu en een aantal jaren duizenden flatgebouwen aan renovatie toe. Daarbij neemt de behoefte aan verhoogde wooncomfort, meer woonruimte en verduurzaming toe. Het renoveren, vergroten en beglazen van balkons neemt een steeds grotere rol in deze ontwikkelingen. Echter hebben weinig VvE’s de financiële middelen om zulke renovaties uit te voeren. Met het aanbieden van een financiering over 30 jaar wordt het renoveren en verbeteren van balkons voor VvE’s direct haalbaar.

De juridische en contractuele aspecten van deze innovatieve oplossing zijn in samenwerking met onroerend goedrecht specialist Van Till Advocaten, Amsterdam ontwikkeld.

Afgekeurde balkons en galerijen

Veel VvE’s zijn sinds binnenkort geconfronteerd geweest met het nieuws dat de balkons en/of galerijen niet aan de huidige veiligheidsnormen voldoen. ‘Veel van deze gebouwen zijn goed onderhouden, maar men heeft met deze onverwachts situatie geen rekening gehouden in de MJOP. Er is geen geld gereserveerd voor een renovatie. Balco levert een totaaloplossing voor het ontwerpen, produceren en monteren van nieuwe balkons, en nu met een financiering’ vertelt Richard Matchett.

Verduurzaming

Het plaatsen van een Balco balkonbeglazing op uitkragende balkons, of in de vorm van een ‘tweede-huid’ gevel bij galerijflats isoleert de gevel, vermindert koudebruggen en levert besparingen van 20-25% op stookkosten op. Daarnaast zijn er mogelijkheden om zonnepanelen in de Balco balkonbeglazingen te integreren. De Balco financiering biedt VvE’s de kans om van deze voordelen direct te genieten met een beperkte inleg en gering maandelijks bedrag.

Over Balco: Balco Group AB, gevestigd in Växjö, Zweden met 350 werknemers en een jaaromzet van ca. €90 miljoen is de marktleider voor balkonrenovatie en balkonbeglazingen in Europa. Opgericht in 1987 en sinds oktober 2017 beursgenoteerd (NASDAQ, Stockholm, BALCO) Balco is sinds 2014 actief in Nederland via haar dochteronderneming Balco Balkonsystemen BV, gevestigd in Utrecht. www.balco.nl

 


Hoogwaardige prefab balkonsystemen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie

Balco is de marktleider in Europa voor balkons en balkonbeglazing. Het balkon als energiebron? Balco biedt een oplossing! Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Balco is actief in verschillende landen in Europa. Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing
Balco balkonbeglazing balkon galerijbeglazing

Innovatieve balkonsystemen, balkonbeglazing en galerijbeglazing

Als gespecialiseerde leverancier binnen de balkonbranche ontwerpt, produceert en monteert Balco innovatieve balkonsystemen en balkonbeglazing. We zijn marktleider in Europa op het gebied van balkons voor grootschalige renovatie-, transformatie- en verduurzamingsprojecten. Daarnaast zijn al onze balkonsystemen zeer geschikt voor nieuwbouw.

Als betrouwbare partner van woningcorporaties, aannemingsbedrijven en architecten, kijken we naar budget, gestelde eisen en kwaliteit en nemen de esthetische wensen van de architect mee in het totaalproces. Zo biedt Balco voor elk project een passend advies.

Wil je meer weten over onze oplossingen voor renovatie-, transformatie- of nieuwbouwprojecten? Neem dan contact met ons op!

Lees hier meer over de voordelen van balkonbeglazing. Lees hier meer over de voordelen van galerijbeglazing.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Krijg doorlopend informatie over onze producten en oplossingen voor verenigingen van eigenaren, gemeentelijke woningcorporaties, particuliere eigenaren, architecten en bouwers.