Menu

Taal

NO DK NL DE PL EN CH SV FI

Interview met Peter Bours, projectmanager bij Balco Balkonsystemen

De bewoner staat voorop

Vandaag ga ik in gesprek met Peter Bours, projectmanager bij Balco Balkonsystemen. Sinds 2017 in dienst en ondertussen 6 grote renovatie- en transformatieprojecten mogen begeleiden en opleveren, waarbij nummer 7 half maart begint.

Het project wat onlangs is opgeleverd is de Boerhaavelaan in Leiden. Bij de portiekflat met 30 woningen zijn de balkons, zowel aan de achter- als voorzijde, voorzien van het duurzame Balco-beglazingssysteem.


Peter, wat is jouw rol als projectmanager?

Samen met het VvE-bestuur starten wij het project op en maken we de bewonersplanning. In deze planning staat wanneer we beginnen, wanneer welke appartementen aan de beurt zijn en wanneer we het project gaan opleveren. Zodra deze planning gereed is, maken we de productieplanning en gaan we aan de slag.

Wij regelen alles ter voorbereiding van het project; van het overleg met de gemeente, het aanvragen van de vergunningen, het regelen van de afzettingen en de veiligheidsmaatregelen. En tijdens het gehele project ben ik, samen met mijn collega Jazmine Emami, het aanspreekpunt voor het VvE-bestuur en de bewoners.


”Wij regelen alles ter voorbereiding van het project; van het overleg met de gemeente, het aanvragen van de vergunningen, het regelen van de afzettingen en de veiligheidsmaatregelen.”

Peter Bours, projectmanager bij Balco Balkonsystemen

Hoe verloopt de montage?

Bij dit project werkten wij met onze eigen montageploeg. De Zweeds monteurs kennen het beglazingsysteem door-en-door, dus dit verliep vlekkeloos.


Welke impact heeft de renovatie voor de bewoners?

De bewoners van de Boerhaavelaan zijn van tevoren op de hoogte gebracht wanneer hun balkon aan de beurt is. Op de dag dat hun appartement aan de beurt is, moet zij zorgen dat hun balkon leeg en vrij is. De ramen en deuren die uitkomen op het balkon sluiten wij van buiten af om de veiligheid van de bewoners te borgen. De oude balustrade wordt namelijk weggehaald. Na een paar dagen is de beglazing van het balkon gereed en kunnen zij genieten van een extra fijne buitenruimte.


Wat is jouw belangrijkste doel tijdens het project?

Mijn doel is om van tevoren zoveel mogelijk met de bewoners af te stemmen en alle zaken rondom de levering en montage van de balkonsystemen zo goed mogelijk te regelen, waardoor de bewoners zo min mogelijk last hebben tijdens de werkzaamheden.


En waren de reactie van de bewoners?

Tevreden! En daar doen we het voor. Wij willen dat de bewoners positief zijn over de uitvoering en natuurlijk blij zijn met het eindresultaat.

Neem dan contact met ons op!